Начин на приготвяне
Измиваме добре чревцата и шкембето и накисваме в студена вода с малко оцет и сода, за хляб да престоят за 30 минути.
После отново измиваме, заливаме с чиста вода и варим 5-10 минути. Изливаме водата, измиваме с чиста вода и нарязваме шкембето и чревцата на малки парченца.
В тенджерка, наливаме олио (3 с.л.) и прибавяме краве масло (1 с.л.). Слагаме чревцата и шкембето, настъргания лук и почистен и нарязан ситно морков.
Подправяме с черен пипер, сол, джоджен на вкус. Наливаме вода 1 к.ч. и задушаваме докато останат на мазнина. Ръсваме червен пипер и брашно (1 ч.л.).
Наливаме топла вода (8 ч.ч.) и когато заври, прибавяме ориза (3-4 с.л.). Варим супата до готовност. Застройваме с разбит жълтък.