Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Лесна чорба от агнешки чревца

Лесна чорба от агнешки чревца

IvankaIvanka
Новак
252422
Лесна чорба от агнешки чревца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Във всеки дом трябва да има по една изпитана рецепта за агнешка чорба, която сгрява душата"

Необходими Продукти

  • агнешки чревца - 500 г
  • ориз - 60 г
  • масло - 30 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме добре - отвън и отвътре, агнешките чревца.

Сваряваме ги в подсолена вода.

Изваждаме чревцата и ги нарязваме на дребно, след което ги връщаме обратно при бульона заедно с измития ориз, нарязания на дребно лук, маслото и червения пипер.

Варим агнешката супа 10-15 минути на умерен огън.

Поднасяме я топла и поръсена със смлян черен пипер.

Лесната чорба от агнешки чревца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: