Начин на приготвяне
Измийте и почистете калмарите.
Пригответе саламурата: добавете всички компоненти на саламурата във вряща вода и кипете за няколко минути.
Сварете калмарите в саламурата: ако са малки - 10 секунди от момента на кипене, ако са големи - 15 секунди.
За соса нарежете на ситно магданоза, добавете накълцания чесън, оцет, сол, захар, черен пипер и зехтин. На този етап опитайте чесновия сос и го коригирайте според вкуса си (някой харесва кисел, друг по-сладък и т.н.).
Извадете готовите калмари от саламурата и нарежете на пръстени или ленти.
Комбинирайте още топлите калмари със соса и ги оставете да се варят още 20 минути.
Предястието калмари в чеснов сос е готово!
Бързо, просто и вкусно!
Добър апетит!