Чеснов сос по селски

Master_GogoMaster_Gogo
Новак
15
Чеснов сос по селски
Снимка: Master_Gogo
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
"Всяко ястие може да си хапвате заедно с това чесново сосче по селски"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 мл
  • майонеза - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • пушен бекон - 250 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л. Зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща дълбока купа сложете майонезата и киселото мляко.

С преса за чесън смачкайте чесъна и го добавете към млякото и майонезата.

Ако нямате преса за чесън, просто нарежете на дребно чесъна с нож и го добавете, разбъркайте много добре.

Нарежете лука на ситно, а бекона на кубчета.

В тиган сложете олио/зехтин - 1 с.л., и запържете лука и бекона за 4-5 минути и ги добавете към майонезата и киселото мляко.

Сложете сол на вкус и разбъркайте чесновия сос.

Оставете за няколко часа в хладилник чесновия сос по селски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: