Шоколадов кекс с тиква

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
380
3k
2k
1k
5
Шоколадов кекс с тиква
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
07/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви45 мин.
Общо75 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура. Маслото трябва да е меко, но не разтопено.

Настържете почистената и обелена тиква на едро ренде.

В купа сложете маслото, захарта и ваниловата захар и разбийте с миксер за няколко минути.

След това прибавете яйцата едно по едно, като разбърквате след всяко.

Добавете прясното мляко.

В отделен съд пресейте брашното, бакпулвера и какаото.

Започнете да добавяте от сухите съставки на порции.

Ще се получи доста гъсто тесто.

Накрая добавете настърганата тиква, шоколадовите капки и джинджифила.

Разбъркайте сместа със шпатула, за да се разпределят равномерно продуктите.

Прехвърлете сместа в кексова форма, предварително намазана с масло или олио.

Сложете шоколадов кекс да се пече на 170 градуса с вентилатор за около 40-45 минути до суха клечка.

След изпичане извадете кекса от формата и охладете върху решетка.

За глазурата загрейте течната сметана до степен на завиране. Махнете от котлона и начупете вътре шоколада. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и оставете да се охлади.

Намажете вече охладения шоколадов кекс с тиква с глазурата и поръсете по желание със цветни захарни конфети или ядки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: