Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Уникално Трилече с кондензирано мляко

Уникално Трилече с кондензирано мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Уникално Трилече с кондензирано мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
09/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Когато разрежете класическото Трилече, може и да заплачете от удоволствие и очакване, вкусът и видът му са еднакво привлекателни"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 120 г
  • захар - 120 г
  • ванилия - 2 прахчета, 4 г
  • кондензирано мляко - 200 г
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - за намазняване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява до 180 градуса.

Разбийте яйцата и захарта, ванилията с щипка сол до пухкава въздушна пяна. Това отнема поне 7-8 минути, но е задължително, защото в това Трилече не се използва набухвател и колкото по-пухкави направите яйцата, толкова по-сполучлив ще бъде.

Може да използвате и практиката да разбиете отделно жълтъци и белтъци, като захарта се слага към жълтъците. След като едната и другата смес са достатъчно пухкави, се обединяват в едно с плавно разбъркване.

Пресявайте на малки части брашното към пухкавата яйчена смес и плавно разбърквайте с шпатула, докато се усвои.

Сипете в намазнена с масло тава 22 см диаметър, ако имате възможност да е с откопчаващо дъно, би било по-добре.

Изпечете за 20 минути в предварително загрятата фурна.

Готовия блат за сладкиша веднага обърнете върху поднос, като откопчаете формата и минете с нож по дъното за всеки случай, за да се отлепи лесно, ако на места е залепнал.

Върнете в тавичката, обръщайки блата на обратно, и надупчете с шишче.

Разбийте кондензираното мляко с течната сметана и прясното мляко.

Залейте и оставете сиропирания сладкиш да се напои за няколко часа.

Уникално Трилече с кондензирано мляко - класика, която си заслужава да се опита!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: