Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява до 180 градуса.
Разбийте яйцата и захарта, ванилията с щипка сол до пухкава въздушна пяна. Това отнема поне 7-8 минути, но е задължително, защото в това Трилече не се използва набухвател и колкото по-пухкави направите яйцата, толкова по-сполучлив ще бъде.
Може да използвате и практиката да разбиете отделно жълтъци и белтъци, като захарта се слага към жълтъците. След като едната и другата смес са достатъчно пухкави, се обединяват в едно с плавно разбъркване.
Пресявайте на малки части брашното към пухкавата яйчена смес и плавно разбърквайте с шпатула, докато се усвои.
Сипете в намазнена с масло тава 22 см диаметър, ако имате възможност да е с откопчаващо дъно, би било по-добре.
Изпечете за 20 минути в предварително загрятата фурна.
Готовия блат за сладкиша веднага обърнете върху поднос, като откопчаете формата и минете с нож по дъното за всеки случай, за да се отлепи лесно, ако на места е залепнал.
Върнете в тавичката, обръщайки блата на обратно, и надупчете с шишче.
Разбийте кондензираното мляко с течната сметана и прясното мляко.
Залейте и оставете сиропирания сладкиш да се напои за няколко часа.
Уникално Трилече с кондензирано мляко - класика, която си заслужава да се опита!
Да ви е сладко!