Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Портокалово реване с грис

Портокалово реване с грис

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Портокалово реване с грис
Снимка: Аника Войт
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Поднесете това реване с грис с кокосови стърготини и се насладете на страхотния му портокалов вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • грис - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • портокалов сок - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • портокалова кора - 1 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • масло - 1 с.л.
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокаловото реване с грис започваме, като забъркаме сместа.

Яйцата заедно с захарта разбиваме с миксер. Първо на ниска степен, след което усилваме на максимална. Разбиваме до получаване на пухкава смес.

Добавяме гриса и ванилията. Разбъркваме отново, вече само на ръка, като се стараем да не спадне обемът на сместа.

Ред е на портокаловия сок да прибавим.

Брашното смесваме с бакпулвера и пресяваме. По малки порции също включваме към останалите продукти.

На финала е ред на настърганата кора от един портокал или около 1 с.л.

Взимаме тавичката, в която ще изпечем десерта и намазваме дъното ѝ с малко масло.

След което изсипваме сместа и изпичаме във фурната.

Градусите са около 160-180°C - до златисто.

Проверявам е с дървена пръчица дали сладкишът с грис се изпечен добре.

Изваждаме, нарязваме на парчета. Оставаме го на страни да изстине.

За сиропа смесваме водата и захарта. Добавяме ванилията и маслото и оставяме на котлона да заври. Щом водата образува балончета, изключваме но оставяме съда да котлона.

Когато изпеченото реване изстине напълно, го заливаме с врялата захарна вода. Прибираме в хладилника.

Портокалово реване с грис поднасяме поръсено с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много лесно реване, често го правя. Благодаря за рецептата
05.11.2024 21:01
Аника Войт
Аника Войт
Благодаря. Радва се че Ви е допаднал.
12.10.2020 10:15
1
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много нежен сладкиш с деликатен вкус, приказен е!
08.10.2020 22:55