Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Нежни палачинки с грис

Нежни палачинки с грис

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Нежни палачинки с грис
Снимка: Аника Войт
1 / 4
08/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Перфектното събуждане е това с чаша ароматно кафе и нежни палачинки с грис"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • брашно - 1/2 ч.ч. пшенично
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • сода бикарбонат - 1/2 к.л.
  • масло - за мазане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е всички продуктите се оставят на стайна температура поне половин час, преди да започнете да приготвяте нежните палачинки с грис.

Разбийте яйцата заедно с щипка сол и захар. Добавете прясното мляко и водата. В сместа прибавете и пресятото брашно заедно със содата бикарбонат.

Накрая допълнете с една чаена чаша грис. Хубаво било всички съставки да се разбият с миксер или друг подходящ кухненски уред. Разбивайки на ръка, може да останат малки бучки (от гриса), които ще направят палачинките ви не токова меки и нежни.

Щом сместа е добре разбита до гладка еднородна смес с гъстота на боза, я отделете настрани за 10 минути.

Загрейте тигана за палачинки, но не на най-силната степен на котлона.

С черпак изсипете е него част от сместа. С въртете на китката наклонете тигана на всички страни, за да може сместа покрие цялата площ.

Изпечете нежните палачинки с грис от двете страни до готовност.

Още топли ги намажете с малко масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: