Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пюре с тиква и пащърнак

Пюре с тиква и пащърнак

Пюре с тиква и пащърнак
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г нарязана
  • пащърнак - 1 голям корен
  • целина - 100 г глава
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • течна сметана - 100 мл
  • масло - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пащърнака и целината на едро.

Сипваме ги в тенджера. Добавяме тиквата и водата и варим около 25 минути до омекване и изпарение на течността.

Добавяме сметаната, солта, куркумата, индийското орехче, задушаваме още 5-6 минути и отместваме от котлона.

Пасираме нашето тиквено пюре.

Сипваме пюрето в чиния.

Разтопяваме маслото, като го оставяме да се загрее леко.

Поливаме пюрето с тиква и пащърнак отгоре със загрятото масло.

Сервираме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: