Гъст боб

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
340
2k
664
539
1
Гъст боб
Снимка: Ася Заевска
1 / 4
10/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Сготви140 мин.
Общо140 мин.
Порции8
"По-скоро манджичка, отколкото яхния се почули, но сме страшно доволни от резултата, защото гъстият боб е невероятен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба в студена вода за 1 нощ.

Изплакнете го добре и го прехвърлете в подходяща тенджера. Залейте с гореща вода (водата трябва да е 3 пръста над боба), сложете го на котлона и го оставете да заври.

Щом това стане, сменете водата, като новата отново трябва да бъде 3 пръста над боба. Оставете го да заври и повторете процедурата, като този път водата трябва да бъде 5 пръста над него.

Нарежете зеленчуците (доматите рендосайте) на дребно и ги прехвърлете в тенджерата. Овкусете със сол, черен пипер, чубрица и целина.

Оставете на среден огън до готовност на боба.

Следете и количеството вода - когато бобът е готов, трябва да имате и 2 пръста вода над него.

След това запържете брашното и червения пипер в олиото и започнете да добавяте бульона на боба на части и при непрекъснато разбъркване.

Върнете всичко отново в тенджерата с боб чорбата.

Добавете 1 ч.л. оцет и оставете гъстия боб на огъня за още 15-на мин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: