Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пържен гъст боб за гарнитура

Пържен гъст боб за гарнитура

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пържен гъст боб за гарнитура
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Ако ще е боб, да е пържен - така става и най-вкусната гарнитура към любимите ни печени меса"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г предварително сварен на бавен огън
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава малка
  • сминдух - 1 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен - 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагрейте олиото в дълбок тиган или тенджера.

Запържете до омекване ситно нарязания лук.

Прибавете брашното и запържете до златисто, добавете предварително сварения и прецеден боб и разбъркайте.

Поръсете червения пипер, сминдух и джоджен, като бъркате енергично.

Премахнете готовата гарнитура от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: