Начин на приготвяне
Обелваме езика, който сме варили близо 60 минути, и го нарязваме на ленти. Задушаваме надребненото месо в мазнина и получените мръвки изваждаме.
След това в същия съд задушаваме наситнен лук. Когато се сготви, прибавяме надребнените пиперки, гъби.
Слагаме и доматите. Оставяме яденето да къкри и щом се посгъсти, слагаме нарязания бекон и езика. Овкусяваме с подправки и наливаме виното и бульона (около 1 ч.ч.).
Добавя се и изваденото месо и яденето се оставя да къкри на тих огън, докато достигне желаната от нас гъстота. Поднасяме го с кашкавал и магданоз.
Рецептата за соса е на Милчо Милчев Майстора, от книгата Древните рецепти на тревненци!
Коментари
Също не ми се вярва че можеш да "надребниш", месото, пиперките, лука и гъбите за 10 минути.
И откъде по дяволите извади сега изведнъж и бекон???