Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Обърната торта с ананас и конфитюр

Обърната торта с ананас и конфитюр

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Обърната торта с ананас и конфитюр
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"Колкото е голям резенът ананас, толкова голямо парче искаме от обърната плодова торта - ами да, да си хапнем добре"

Необходими Продукти

  • ананас - 1 бр. консерва цели шайби
  • краве масло - 250 г
  • захар - 250 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 10 г
  • яйца - 5 бр.
  • кайсиев конфитюр - 100 г
  • вода - 75 мл
  • крокан
  • коктейлни череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с бакпулвера.

Кравето масло се разбива до пухкавост със захарта. Прибавя се брашното и след това едно по-едно яйцата. Сместа се разбива до хомогенност.

Кръгла форма с размер 26 см се постила с хартия. Намазва се с краве масло и се поръсва със захар.

Нареждат се шайбите ананас и в отвора им се поставят коктейлните череши.

Изсипва се тестото и се захлажда.

Тортата с ананас се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 55 минути.

Изпечената торта се сиропира със сока от консервата. Оставя се да изстине.

Тортата се обръща в подност.

Кайсиевият конфитюр се смесва с водата и леко се затопля. С него се намазва обърнатата торта с ананас.

По борда се натупва с крокан.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: