Начин на приготвяне
Брашното се пресява заедно с бакпулвера.
Кравето масло се разбива до пухкавост със захарта. Прибавя се брашното и след това едно по-едно яйцата. Сместа се разбива до хомогенност.
Кръгла форма с размер 26 см се постила с хартия. Намазва се с краве масло и се поръсва със захар.
Нареждат се шайбите ананас и в отвора им се поставят коктейлните череши.
Изсипва се тестото и се захлажда.
Тортата с ананас се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 55 минути.
Изпечената торта се сиропира със сока от консервата. Оставя се да изстине.
Тортата се обръща в подност.
Кайсиевият конфитюр се смесва с водата и леко се затопля. С него се намазва обърнатата торта с ананас.
По борда се натупва с крокан.
Да ви е сладко!