Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Обърната плодова торта с дюли

Обърната плодова торта с дюли

Обърната плодова торта с дюли
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Торта може да се яде по всякакъв повод, а плодовите торти - дори и без повод"

Необходими Продукти

  • компот - 1 буркан от дюли
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • за сиропа
  • сок - 1 ч.ч. от компота
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с част от захарта до гъст сняг. Разбийте жълтъците с останалата захар до побеляване. Смесете и добавете пресятото брашно с бакпулвера. Разбъркайте до хомогенност.

Намажете дъното на подходяща тава за печене обилно с масло. Наредете плодовете от компота от дюли.

Полейте от горе с кексовата смес. Изпечете до готовност в загрята фурна. Обърнете готовата торта в подходящ съд.

Разбъркайте захарта със сиропа от компота и загрейте, до стопяването на захарта.

Полейте плодовата торта със сиропа и оставете да си поеме от течността преди сервиране.

Обърнатата плодова торта с дюли е много хубав десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: