Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички със сирене Традиция

Кифлички със сирене Традиция

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Кифлички със сирене Традиция
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Традицията повелява на трапезата да има кифлички със сирене с повод или без - спазваме я, какво да правим"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 550 г
  • за пълнежа
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • свинска мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се поставят маята, захарта, солта, яйцето и млякото.

Замесва се меко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя да почине 15-20 минути.

Разделя се на четири части.

Яйцето за плънката се разделя на белтък и жълтък. Белтъкът се разбива на пяна и към него се прибавя натрошеното сирене.

Всяка част се разточва на кръг, който се намазва с омекнала свинска мас.

Кръгът се разделя на осем сектора. В широката част на сектора се поставя част от сиренето.

Оформят се традиционни кифлички.

Подреждат се в тава, постелена с хартия за печене и се намазват със жълтъка, който е разреден с капки олио и прясно мляко.

По желание се поръсват със сусам или маково семе.

Кифличките със сирене Традиция се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: