Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Панирани пилешки пържоли с ароматна панировка

Панирани пилешки пържоли с ароматна панировка

Панирани пилешки пържоли с ароматна панировка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ароматни, крехки и много апетитни пилешки пържоли - има опасност да ги хапнете, докато приготвите гарнитурата"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • риган
  • лук - на прах
  • чесън - на прах
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги поръсете със сол и черен пипер от двете страни. Оставете така за половин час.

Сложете галетата в дълбока чиния и добавете всички сухи съставки.

Разбъркайте, докато се смесят. В друга чиния разбийте яйцето.

Потопете пържолите, първо, в яйце, а след това оваляйте от двете страни в галетата.

Изпържете панираните пържоли в тиган с мазнина на не много висока степен от двете страни.

Извадете върху кухненска хартия и оставете панираните пилешки пържоли с ароматна панировка леко да се охладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: