Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Панирани пилешки пържоли с галета

Панирани пилешки пържоли с галета

Панирани пилешки пържоли с галета
Снимка: Evgenia
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4
"Вярвате или не, но студената бира отлично неутрализира калориите от панираните пържоли"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги подсушете и посолете.

Разбийте яйцата с тел в чиния.

В друга чиния сложете брашното, галетата и чесъна на прах.

Разбъркайте добре. Оваляйте пържолите първо в яйце, а след това в галетата.

Загрейте тиган с олио и изпържете пилешките пържоли от двете страни до златисто.

Сервирайте панирани пилешки пържоли веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Благодаря:)
25.08.2022 11:58
Валери Гицов
Валери Гицов
Разделих пилешките пържолки по дължина на две,оформих като пирожки,използвах брашно,панировка на Пикантина и яйце....изпържих в сгорещено олио...стана уникално на вид и на вкус.Поднесох с картофено пюре за гарнитура и резенче лимон върху месото..Чудесна рецепта...!!!
30.12.2020 18:33
3