Лесен цитрусов кекс

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
355
3k
2k
1k
4
12/10/2020
"И начинаещ кулинар ще се справи с лесната задача да приготви цитрусов кекс за следобедна закуска"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, докато яйцата удвоят обема си и захарта се стопи.

Прибавете олиото и киселото мляко, като разбърквате след всеки добавен продукт.

Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете на 2-3 пъти към сместа.

Отделете 1/3 от кексовата смес и прибавете към нея кората на половин портокал и 3-4 супени лъжици от сока.

Изцедете сока на един малък лимон и настържете кората му. Прибавете ги към другата смес и разбъркайте до хомогенна смес.

Аз добавих и ситно нарязана кора от помело за още по-силен цитрусов вкус.

Намажете форма за кекс с меко масло и леко набрашнете.

На дъното сложете бялата смес. Върху нея с лъжица добавете какаовата и разбъркайте леко с дървено шишче.

Сложете лесния кекс да се пече на 170 градуса с вентилатор за 40 минути, до суха клечка.

След изпичане извадете от формата и поръсете с пудра захар.

Много вкусен и ароматен цитрусов кекс.

Регулируема разтегателна форма за печене-17%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Регулируема разтегателна форма за печене
23.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Оформете желаното сладко или солено печиво с разтегателната форма за печене. С възможност за преобразуване от квадратна в правоъгълна форма.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар