Гювеч с месо и картофи

TammyTammy
Новак
14
21
144
26/09/2013
"Пригответе си по-голям гювеч и сложете двойна доза, защото колкото и да приготвите, все няма да стигне "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 024
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 4 - 5 бр., средно големи
  • свинско месо - 400 г или телешко месо, за готвене
  • лук - 3 - 4 бр., средно големи глави
  • гъби - 400 г (печурки)
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и режат на ситно. Обелените и измити лук и картофи се режат на шайби.

В гювеч (може и йенска тенджара )се намазва олио и се нарежда пласт картофи, лук и гъби, плат месо.

Нареждаме продуктите, докато свършат, заливаме с вода, посоляваме и печем на умерена фурна (180 градуса) до готовност, около 2 часа.

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 4
4 5
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар