Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Корейски панчан с чушки (Клари котчу чим)

Корейски панчан с чушки (Клари котчу чим)

Mima GeorgievaMima Georgieva
Новак
1411610
Корейски панчан с чушки (Клари котчу чим)
Снимка: Mima Georgieva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Колкото екзотично ви звучи корейското ястие, наречено панчан с чушки, толкова и е - и вкусно, разбира се"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 250 г
  • чесън - 2 средно големи скилидки
  • зелен лук - 2 стръка
  • сусам
  • брашно
  • За соса
  • соев сос - 3 с.л.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • подсладител - 1 к.л. (глюкоза)
  • вода - 50 мл
  • сусамово олио - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително нарязваме на хапки чушките, а чесъна и лука - на ситно.

След това слагаме да заври вода на котлона и си приготвяме соса в една купичка, като смесваме следните съставки (соев сос, червен пипер, глюкоза и вода).

Когато водата, която сме сложили предварително, вече е завряла, се заемаме с нарязаните чушки. Взимаме чушките и ги намокряме хубаво с вода, а след това в купичка с брашно си овалваме.

После при заврялата вода на водна баня ги оставяме за 5 минути, за да омекнат.

Докато се приготвят чушките, се залавяме със соса. На котлон слагаме тиган с олио и запържваме предварително нарязания чесън.

След като чесънът пожълтее, към него добавяме и соса, който трябва да поври съвсем малко (колкото да се изпари водата) и след това към сместа добавяме и чушките.

Разбъркваме сместа, слагаме сусамовото олио и зеления лук.

Отново разбъркваме всичко, за да се смесят съставките, и сваляме от котлона нашето корейско ястие.

Когато сме сложили корейския панчан с чушки (Клари котчу чим) в чинията, го поръсваме със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: