Начин на приготвяне
Предварително нарязваме на хапки чушките, а чесъна и лука - на ситно.
След това слагаме да заври вода на котлона и си приготвяме соса в една купичка, като смесваме следните съставки (соев сос, червен пипер, глюкоза и вода).
Когато водата, която сме сложили предварително, вече е завряла, се заемаме с нарязаните чушки. Взимаме чушките и ги намокряме хубаво с вода, а след това в купичка с брашно си овалваме.
После при заврялата вода на водна баня ги оставяме за 5 минути, за да омекнат.
Докато се приготвят чушките, се залавяме със соса. На котлон слагаме тиган с олио и запържваме предварително нарязания чесън.
След като чесънът пожълтее, към него добавяме и соса, който трябва да поври съвсем малко (колкото да се изпари водата) и след това към сместа добавяме и чушките.
Разбъркваме сместа, слагаме сусамовото олио и зеления лук.
Отново разбъркваме всичко, за да се смесят съставките, и сваляме от котлона нашето корейско ястие.
Когато сме сложили корейския панчан с чушки (Клари котчу чим) в чинията, го поръсваме със сусам.