Начин на приготвяне
Накиснете стафидите в хладка вода, ароматизирана с две супени лъжици ром.
Нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги с лимоновия сок.
Разтопете кравето масло.
В купа пресейте брашното с едно пакетче бакпулвер, чаена лъжичка канела, щипка сол. Към сухата смес добавете леко разбитите яйца със захарта.
Излейте разтопеното краве масло. Прибавете нарязаните ябълки и подсушените с брашно стафиди. Хомогенизирайте сместа.
Застелете тавичка 28/28 см с хартия за печене. Изсипете кексовата смес. Подравнете.
Изпечете сладкиша на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25 мин.
Пробвайте ябълковия сладкиш за готовност с дървено шишче.
Охладете изпечения сладкиш на решетка.
Посипете най-вкусния ябълков сладкиш със стафиди с пудра захар.
Да ви е сладко!