Начин на приготвяне
Загрейте едната супена лъжица олио в голям, дълбок тиган на умерена температура. Запържете нарязаните парчета наденица за около 15 мин, като ги обръщате периодично.
Извадете наденицата от тигана и похлупете, за да се поддържа топла.
Намалете температурата на котлона, добавете другата лъжица олио при необходимост и запържете нарязания на полумесеци лук, докато омекне за около 7 мин.
Добавете нарязаните на тънки лентички чушки, чесъна, каперсите и розмарина. Гответе, като разбърквате около 10 - 15 мин - до омекване на чушките.
Увеличете температурата и добавете бульона, нарязаните на половинки или четвъртинки чери домати, балсамовия оцет и захарта. Овкусете с черен пипер и сол.
Гответе още 5 мин - до омекване на доматите. Върнете наденицата, разбъркайте хубаво и гответе още 2 -3 мин.
Наденицата с пепероната е готова.