Наденица в бира

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Наденица в бира1 / 2
22/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Вярвате ли в голямата кулинарна любов или да ви оставим първо да опитате от тази наденица в бира и тогава да ви питаме?"

Необходими Продукти

  • пушена наденица - 4 парчета
  • бира - 300 мл тъмна
  • вода - 500 мл
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 1 глава - нарязан на филийки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 3 зърна
  • копър - 1/2 ч.л. семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набождаме наденицата с вилица и я слагаме в дълбок тиган, в който сме сипали водата.

Кипваме и похлупваме тигана. Оставяме да къкри на по-слаб огън за около 5 минути.

След това изливаме водата от тигана и оставяме само наденицата, като връщаме обратно на котлона.

Добавяме маслото в тигана и увеличаваме температурата. Запържваме, докато хубаво се зачерви.

След това добавяме в тигана всички останали продукти и оставяме да къкрят, непокрити, за около 5-7 минути, като обръщаме от време на време. Подходяща гарнитура за сервиране е задушено зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: