Мисо супа с оризово фиде

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Мисо супа с оризово фиде
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Екзотични вкусни предложения за вегани и не само - мисо супа с оризово фиде"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • печурки - 150 г или шийтаке
  • тофу - 400 г
  • мисо паста - 3 пакетчета
  • водорасли - 2 листа нори за суши
  • оризово фиде - 100 - 150 г
  • бульон - кубче зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на лентички или на ситно, а моркова - на пръчици. Гъбите се почистват и нарязват на филийки.

В тенджера се слагат 6 ч.ч. вода и зеленчуците. Оставя се да заври.

Отделно се слага да заври вода за оризовото фиде - 2 ч.ч. Когато заври, се намаля котлонът, добавя си фидето и се готви 3-4 минути с разбъркване от време на време.

Сваля се от котлона, отцежда се, измива се с ледена вода, отцежда се отново и се оставя настрана похлупено.

Когато водата със зеленчуците е завряла, се добавя зеленчуковият бульон. Намаля се котлонът и се оставя, докато зеленчуците омекнат.

След като това стане, се нарязва тофуто на кубчета и се прибавя в тенджерата.

Взима се половин чаша от бульона и в него се разбърква мисо пастата. Когато вече няма бучки, се добавя в супата. Готви се още около 5 минути, считано от слагането на тофуто.

Накрая се добавя норито, нарязано на къси лентички и се оставя за още 2 минути да омекнат.

При сервиране на зеленчуковата супа се слага от оризовото фиде, след което се налива от супата отгоре му.

Мисо супата с оризово фиде е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: