Начин на приготвяне
Двата вида безглутеново брашно се смесват в купа с бакпулвера. В случая аз си смелих сама овесени ядки, така че да остане малко по-едро, просто да не е съвсем на прах.
Към брашната се изцежда портокаловият сок, сипва се млякото, олиото, захарта и пюрираната тиква.
Замесва се тесто, което остава леко лепкаво. Ако е рядко, се добавя още малко брашно, от което изберете, или ако е твърдо - още сок, пюре или мляко.
Сладките се оформят с намазнени ръце, за да не лепне тестото. Взима се количество колкото орех, овалва се на топче и после се сплесква и поставя в тава върху хартия за печене. Оставя се разстояние между всяка сладка.
Тавата се пъха в загрята на 180 градуса фурна и сладките се пекат 15-20 минути или докато започнат да ухаят и придобиват загар.
Когато са готови и изстинат сладките се слепват две по две със ваше любимо сладко или безглутенов крем.
Безглутеновите сладки с тиква са готови.