Безглутенови сладки с тиква

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Безглутенови сладки с тиква
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
15/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Какво друго да спретнем в сезона на тиквата, освен тиквени сладки без глутен и с много приятен вкус"

Необходими Продукти

  • тиква - 100 г сварена и пюрирана
  • овесено брашно - 200 г
  • брашно от елда - 30 г
  • олио - 50 г + за намазняване на ръцете
  • портокалов сок - 40 мл прясно изцеден
  • прясно мляко - 40 мл (може соево или кокосово)
  • кафява захар - 110 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. (безглутенов)
  • сладко - по избор (или крем за слепване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида безглутеново брашно се смесват в купа с бакпулвера. В случая аз си смелих сама овесени ядки, така че да остане малко по-едро, просто да не е съвсем на прах.

Към брашната се изцежда портокаловият сок, сипва се млякото, олиото, захарта и пюрираната тиква.

Замесва се тесто, което остава леко лепкаво. Ако е рядко, се добавя още малко брашно, от което изберете, или ако е твърдо - още сок, пюре или мляко.

Сладките се оформят с намазнени ръце, за да не лепне тестото. Взима се количество колкото орех, овалва се на топче и после се сплесква и поставя в тава върху хартия за печене. Оставя се разстояние между всяка сладка.

Тавата се пъха в загрята на 180 градуса фурна и сладките се пекат 15-20 минути или докато започнат да ухаят и придобиват загар.

Когато са готови и изстинат сладките се слепват две по две със ваше любимо сладко или безглутенов крем.

Безглутеновите сладки с тиква са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: