Начин на приготвяне
Пресяваме брашното два пъти със сито, за до се получат по хубави сладки.
Смесваме брашното с бакпулвера и разбъркваме. В купа слагаме яйцата, захарта и меда и разбиваме с миксер много добре. Добавяме шупналата с оцет сода за хляб, щипка сол, канелата и олиото и отново разбиваме с миксера.
Прибавяме 1 ½ ч.ч. сварена тиква. Предварително сме сварили тиква и намачкали.
След като сложим тиквата към другите продукти, объркваме с миксера до гладка смес. На части прибавяме брашното и объркваме с шпатула. Трябва да се получи смес, по-гъста от кексова. Загряваме фурната на 180°C.
С чаена лъжица /с връх/ загребваме и слагаме в тава, покрита с хартия за печене, оформяйки като малка купчинка. Нужно е да оформим сладки с еднаква големина. Редим ги на разстояние едно от друго.
Така правим с остатъка от сместа.
Печем тиквените сладки за 11 мин до приятен кафеникаво-оранжев цвят. От печенето допълнително бухват.
В купичка слагаме сметановия крем за мазане, меда и маслото и объркваме много добре с лъжица. С лъжичка нанасяме върху сладка и отгоре слагаме друга, така че да се залепи. По същият начин залепваме и другите сладки.
От това количество излизат над 40 слепени сладки.
Хапваме с кафе.
Да ви е сладко!