Начин на приготвяне
В тенджера сложете водата и прясното мляко. Поставете на котлона и включете на средно силна степен.
Добавяме захарта, маслото и ванилията. Разбъркваме докато маслото и захарта не се разтопят. След което намаляваме силата на котлона.
Ред е на гриса - добавя се на тънка струя, като непрекъснато енергично разбъркваме, за да не останат бучки по крема.
Щом кремът се сгъсти отделяме половината от него в друг съд и добавяме брашно от рожков. Разбъркваме много добре, до пълното му омесване.
Взимаме десертни купички или бурканчета.
На дъното им слагаме от белия крем с грис, а над него от кафявия с рожков.
Двуцветния десертен крем с грис и рожков прибираме в хладилника за няколко часа. Сервираме.