Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Двуцветен крем с малини

Двуцветен крем с малини

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
6087k2k6
Двуцветен крем с малини
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Двуцветен крем с малини е малиново удоволствие, което всеки заслужава...Изключителна кулинарна творба"

Необходими Продукти

  • малинов крем
  • течна сладкарска сметана 450 мл
  • пюре от малини 150 г
  • сироп от агаве 80 г
  • прясно мляко 80 г
  • желатин 10 г
  • какаов крем
  • маскарпоне - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • натурално какао 2 с.л.
  • за украса
  • малини - 250 пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в студеното мляко за около 5 минути. Загрейте сметаната заедно със сиропа от агаве и малиновото пюре. След като заври, отстранете от огъня.

Прибавете желатина, за да се разтвори в горещата смес. Прецедете и разбийте добре с телена бъркалка.

За какаовия крем - разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с част от захарта на твърд сняг.

Жълтъците разбийте с останалата захар, докато сместа стане пенлива и светла.

Смесете маскарпонето и разбитите жълтъци и бъркайте до получаването на хомогенен крем.

Добавете разбитите белтъци и бъркайте с бъркалка до хомогенен крем.

Сложете в стъклени чаши или купички от какаовия крем на дъното. Разпределете, като оставите половината от крема. След това поставете малиновият крем, като се стремите да е по равно във всички чаши.

Поставете по няколко малини и разпределете останалата част от какаовия крем. Украсете с малини отгоре.

Приберете двуцветен крем с малини в хладилник за поне 4 часа.

Вижте още какъв е съставът на малините и разберете как да замразите малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: