Начин на приготвяне
Накиснете желатина в студеното мляко за около 5 минути. Загрейте сметаната заедно със сиропа от агаве и малиновото пюре. След като заври, отстранете от огъня.
Прибавете желатина, за да се разтвори в горещата смес. Прецедете и разбийте добре с телена бъркалка.
За какаовия крем - разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с част от захарта на твърд сняг.
Жълтъците разбийте с останалата захар, докато сместа стане пенлива и светла.
Смесете маскарпонето и разбитите жълтъци и бъркайте до получаването на хомогенен крем.
Добавете разбитите белтъци и бъркайте с бъркалка до хомогенен крем.
Сложете в стъклени чаши или купички от какаовия крем на дъното. Разпределете, като оставите половината от крема. След това поставете малиновият крем, като се стремите да е по равно във всички чаши.
Поставете по няколко малини и разпределете останалата част от какаовия крем. Украсете с малини отгоре.
Приберете двуцветен крем с малини в хладилник за поне 4 часа.
Вижте още какъв е съставът на малините и разберете как да замразите малини.