Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Хрупкави пилешки дробчета с чеснов сос

Хрупкави пилешки дробчета с чеснов сос

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Хрупкави пилешки дробчета с чеснов сос
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пилешките дробчета с чеснов сос са чудно бирено мезе, което събира всички около масата за един приятен разговор"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • брашно - 6 с.л. бяло
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • ЗА СОСА
  • майонеза - 6 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1/3 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчетата и ги нарежете на две. Накиснете го в студена вода поне за час. След което ги измийте отново много добре под течаща вода. Отцедете в гевгир.

В дълбока купа смесете двата вида брашно. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Загрейте в тиган олио.

Всяко дробче, преди да го поставите да се пържи, набрашнете хубаво и изтупайте леко ненужното.

Внимателно поставяме набрашнените дробчета и пържим до готовност. Готовите дробчета поставете в чиния, застлана с домакинска хартия. Тя ще поеме излишната мазнина от тях.

За чесновия сос смесете майонезата и киселото мляко. Овкусете с пресованите скилидки чесън и сол на вкус. Разбъркайте добре и поставете в подготвяща купа за сервиране.

Хрупкавите пилешки дробчета са чудесно бирено мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: