Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Царевични канелони Болонезе

Царевични канелони Болонезе

ЙоанаЙоана
Готвач
2982k5811
Царевични канелони Болонезе
Снимка: Йоана
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Впечатлявайте всички наред с порция царевични канелони Болонезе - няма причина да не го направите, защото ви даваме рецепта"

Необходими Продукти

  • царевични канелони - 500 г
  • кайма смес - 400 г (или друга по избор)
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 50 г
  • доматен сос - 1 л
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусявате каймата с желаните от вас подправки.

Нарязвате на ситно лука и го добавяте към нея.

Запържвате каймата и лука в тенджерка с мазнина по избор.

След като е готова добавяте яйцата и пармезана и разбърквате добре.

Пълните канелоните с каймата и ги нареждате в тавичка върху хартия за печене.

Поливате с доматения сос, поръсвате с подправки по желание и покривате тавата с фолио (доматеният сос трябва да покрива добре канелоните; ако е прекалено гъст добавете вода).

Печете в предварително загрята на 200 градуса печка за около 50 мин.

Царевичните канелони Болонезе са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: