Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони със сос Болонезе

Канелони със сос Болонезе

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Канелони със сос Болонезе
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Готови ли сте за кулинарни подвизи? Предизвикваме ви да опитате от нашите канелони със сос Болонезе"

Необходими Продукти

  • канелони - 15 бр.
  • пармезан
  • за сос Болонезе
  • кайма - 300 г смес (телешка и свинска)
  • бекон - 100 г
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • лук - 1 бр. средно голяма глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 консерва, 400 г
  • червено вино - 100 мл
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • за сос Бешамел
  • брашно - 55 г
  • масло - 60 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сос Болонезе, тъй като става най-бавно.

В дълбок тиган загрейте олиото и запържете за кратко нарязания на кубчета бекон. Добавете нарязания на дребно лук, морков и чесън. Разбъркайте добре и пържете 4-5 минути.

Добавете каймата и бъркайте и натискайте непрекъснато, за да не стане каймата на топчета. След като се позапържи каймата, добавете доматите и виното. Овкусете със сол и черен пипер. Намалете котлона на слабо и оставете да къкри докато се сгъсти.

Направете сос Бешамел, като разтопите маслото в малка тенджера. Запържете брашното за кратко (около минута). Добавете топлото прясно мляко с непрекъснато разбъркване. Овкусете с щипка индийско орехче, сол и черен пипер.

Сварете канелоните за около 3 минути във вряща вода, колкото да омекнат леко и да могат да се срежат. Нарежете сварените канелони на половини. Подредете по 5 броя половинки в купички за суфле.

Сипете във всяка тръбичка част от сос Болонезе. Сипете от соса Бешамел отстрани в празните пространства около канелоните. Посипете с настърган пармезан.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

Канелоните със сос Болонезе са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: