Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня Болонезе с карамфил

Лазаня Болонезе с карамфил

ДаниелаДаниела
Новак
61114
Лазаня Болонезе с карамфил
Снимка: Даниела
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 250 г
  • кайма - 400 г
  • лук - 40 г
  • моркови - 40 г
  • домати - 800 г
  • целина - 20 г
  • червено вино - 100 мл
  • бульон - 1 кубче
  • кашкавал - 100 г настърган
  • розмарин - клонка
  • Сос Бешамел
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
  • масло - 30 г
  • брашно - 30 г
  • карамфил - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържваме лука и каймата. Когато стане на гранули прибавяме морковите, нарязани на кубчета, целината, доматите на ситно, розмарина. Прибавяме червеното вино за аромат. Оставяме да къкри за 10 минути.

Сос Бешамел: В тенджера слагаме маслото и щипка сол. Поръсваме брашното. Наливаме студеното мляко и бъркаме, за да не бъде на гранули. Добавяме щипка карамфил. Готово е след 5-7 минути.

В тавичка слагаме мазнина, малко от доматения сос и редим първата кора. Отгоре с черпак поставяме доматен сос с каймата и малко от соса Бешамел. Така повтаряме с всяка кора.

Когато наредим и последната обилно заливаме с бешамеловия сос, за да покрие всичко. Поръсваме обилно с кашкавал. Печем на 180 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: