Начин на приготвяне
В подходящ съд слагаме яйцето, содата в млякото, добавяме и млякото към яйцето, олиото, захарта, ванилията и брашното, разбъркваме всичко с лъжица (без миксер).
След като сме получили еднородна смес, разделяме сместа на две части, като в една от тях слагаме какаото или кафето.
ПРИГОТВЯНЕ НА ШАХМАТА:
Поставяме в намазнената форма (или подходящ съд) 2 лъжици от жълтата смес, върху тях две от кафявата, отново две от жълтата върху кафявата и така, докато свършат двете смеси.
След като сместа се е разстлала по съда, вземаме един шиш (може и клечка за зъби) и започваме да минаваме през сместа, първо, отвътре навън, а после и отвън навътре, за да се получи цвете...ще покажа снимки как трябва да се прави.
Печем зебра сладкиша за около 30 минути на 200°С.
След като изпечем кекса, го оставяме малко да изстине, и го заливаме с течен шоколад.
Оставяме шоколадовия кекс Зебра с глазура на хладно.