Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс Зебра с глазура

Шоколадов кекс Зебра с глазура

Дени_ДДени_Д
Новак
1315140117
Шоколадов кекс Зебра с глазура
Снимка: Дени_Д
6 / 7
20/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Единственото, което обичаме повече от шоколадов кекс, е шоколадов кекс Зебра с глазура - ще ни разберете, щом го опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • хлебна сода - 1 ч.л. (бикарбонат)
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 3 с.л. или кафе по желание
  • течен шоколад - 250 г за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд слагаме яйцето, содата в млякото, добавяме и млякото към яйцето, олиото, захарта, ванилията и брашното, разбъркваме всичко с лъжица (без миксер).

След като сме получили еднородна смес, разделяме сместа на две части, като в една от тях слагаме какаото или кафето.

ПРИГОТВЯНЕ НА ШАХМАТА:

Поставяме в намазнената форма (или подходящ съд) 2 лъжици от жълтата смес, върху тях две от кафявата, отново две от жълтата върху кафявата и така, докато свършат двете смеси.

След като сместа се е разстлала по съда, вземаме един шиш (може и клечка за зъби) и започваме да минаваме през сместа, първо, отвътре навън, а после и отвън навътре, за да се получи цвете...ще покажа снимки как трябва да се прави.

Печем зебра сладкиша за около 30 минути на 200°С.

След като изпечем кекса, го оставяме малко да изстине, и го заливаме с течен шоколад.

Оставяме шоколадовия кекс Зебра с глазура на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: