Начин на приготвяне
* За да се сварят по-бързо кестените, ги цепнете на кръст с ножче, а за да ги обелите по-лесно, просто го направете, докато са горещи/топли.
За основата:
Блендирайте фурмите с орехите и притиснете към дъното на кръгла форма с диаметър 24 см, а може да ползвате и ринг, ако имате. Заравнете добре, така че да се получи еднаква дебелина навсякъде.
За крем 1:
Сложете накиснатото (2 часа в гореща или или 8 в студена) и отцедено кашу заедно с кестеновото пюре, прясно изцедения портокалов сок, кокосовата сметана, разтопените кокосово и какаово масло в блендер и блендирайте, докато не получите идеално гладък крем.
Изсипете крема с кестени върху основата и заравнете.
Отгоре поръсете с обелените и натрошени кестени и с портокаловите корички.
Сложете в хладилника да стегне за поне 2 часа.
Междувременно пригответе и втория крем.
В блендер сложете накиснатото кашу, разтопеното кокосово масло, банана, кокосовата сметана и портокаловия сок и блендирайте до получаването на гладък крем.
Изсипете крема върху вече стегналия кестенов слой и заравнете.
Сложете вкусната торта с кестени в хладилник за 2 часа.
Украсете както желаете и съхранявайте тази уникална торта с кестени в хладилника!
Коментари