Начин на приготвяне
Ябълковия сок се смесва със солта, пипера и бахара. Патицата се почиства добре и се подправя с получената смес от подправки.
През това време кестените се бланшират. Лукът се нарязва на ситно, единият портокал се бели, реже на късчета и се смесва с лука, кестените, солта, пипера, бахара и розмарина.
Когато всичко е готово, патицата се пълни с получената смес и се зашива. Слага се в тава, на дъното на която се сипва бирата, бульонът и клонче розмарин.
Покрива се с фолио и се пече за 1:30 часа в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Когато патицата се опече, сосът от тавата се слага в тиган заедно с парченцата от втория портокал, сметаната, сол и пипер на вкус.
Печената патица се сервира разрязана на парчета и полята със соса, като се слага и част от плънката.