Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с кестени и тиква

Кекс с кестени и тиква

Кекс с кестени и тиква
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Събрахте ли достатъчно кестени за кекса с тиква - вижте колко точно ще ви трябват в рецептата"

Необходими Продукти

  • печена тиква - 200 г
  • кестени - 500 г
  • пудра захар - 160 г
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 120 г
  • краве масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се реже на парчета и се изпича на 180°C за 20 мин. Или докато омекне. В купа се пасира.

Кестените се цепват в горния край на кръст, с помощта на малко ножче. Изпичат се на 180°C за около 30 мин. Още докато са топли, се белят и след това се смилат в блендер.

Мекото масло се разбива със захарта, докато побелеят.

Яйцата се делят на белтъци и жълтъци.

Жълтъците се разбиват добре и към тях се прибавя пюрето от тиква, след това се добавят разбитото със захар масло и кестените.

Белтъците се разбиват на твърд сняг и се смесват с кестеновата смес.

Форма за кекс с диаметър 23 см се намазва с масло и се поръсва с брашно по желание, изсипва се тестото и кестеновият сладкиш се пече на 180°C за 30 мин.

Кекс с кестени и тиква - уникален аромат, който трябва да усетите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: