Ябълков кекс с масло и ванилия

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
21/10/2020
"Прекрасен аромат се носи от кухнята - вероятно има ябълков кекс с масло и ванилия за следобедната закуска"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 331
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта, ванилиите и щипка сол до пухкавост.

Добавяйте едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане с миксера.

Измийте, обелете и почистете сърцевината на ябълките, едната настържете на ситно ренде, а другата на едро ренде, по желание добавете канела на вкус и разбъркайте.

Добавете ги към яйчената смес заедно с предварително смесените пресято брашно, нишестето и бакпулвера, бъркайте с шпатула до еднородна смес.

Намажете формата за кекс с меко масло, поставете тестото в нея и го заравнете.

Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете ароматния кекс за около 40-45 минути до готовност.

Охладения кекс поръсете с пудра захар.

Лесен, но вкусен ябълков кекс с масло и ванилия с много масло, богат на аромати!

Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
4.99 лв.
Виж ››

Кекс, хляб или друго - тази практична форма за кекс е префектна за приготвянето на всякакви печива, а вие ще останете очаровани от нейното качество

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар