Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков кекс с масло и ванилия

Ябълков кекс с масло и ванилия

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Ябълков кекс с масло и ванилия3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Прекрасен аромат се носи от кухнята - вероятно има ябълков кекс с масло и ванилия за следобедната закуска"

Необходими Продукти

  • масло - 180 г меко
  • захар - 120 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилии - 2 прахчета
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 250 г
  • нишесте - 50 г царевично
  • бакпулвер - 1.5 бр. (15 г)
  • ябълки - 2 бр. средни по големина
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта, ванилиите и щипка сол до пухкавост.

Добавяйте едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане с миксера.

Измийте, обелете и почистете сърцевината на ябълките, едната настържете на ситно ренде, а другата на едро ренде, по желание добавете канела на вкус и разбъркайте.

Добавете ги към яйчената смес заедно с предварително смесените пресято брашно, нишестето и бакпулвера, бъркайте с шпатула до еднородна смес.

Намажете формата за кекс с меко масло, поставете тестото в нея и го заравнете.

Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете ароматния кекс за около 40-45 минути до готовност.

Охладения кекс поръсете с пудра захар.

Лесен, но вкусен ябълков кекс с масло и ванилия с много масло, богат на аромати!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: