Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло със захарта, ванилиите и щипка сол до пухкавост.
Добавяйте едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане с миксера.
Измийте, обелете и почистете сърцевината на ябълките, едната настържете на ситно ренде, а другата на едро ренде, по желание добавете канела на вкус и разбъркайте.
Добавете ги към яйчената смес заедно с предварително смесените пресято брашно, нишестето и бакпулвера, бъркайте с шпатула до еднородна смес.
Намажете формата за кекс с меко масло, поставете тестото в нея и го заравнете.
Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете ароматния кекс за около 40-45 минути до готовност.
Охладения кекс поръсете с пудра захар.
Лесен, но вкусен ябълков кекс с масло и ванилия с много масло, богат на аромати!