Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинкови руладини със сос бешамел

Палачинкови руладини със сос бешамел

Палачинкови руладини със сос бешамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 400 г бяло
  • яйца - 4
  • магданоз - 1 връзка наситнен
  • краве масло - 100 г за намазване
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За плънката
  • бекон - 300 г пушен
  • топено сирене - 200 г пушено
  • кашкавал - 200 г
  • моркови - 5 бр.
  • мариновани печурки - 1 бурканче
  • мариновани краставички - 1/2 буркан
  • царевица 250 г - 1 консерва сладка
  • За бешамел
  • прясно мляко - 1 л
  • краве масло - 100 г
  • брашно - 3 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л .
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От прясното мляко, брашното, яйцата, магданоза, солта и захарта в голяма купа забъркваме сместа за палачинките, като с пасатор си помагаме, за да се смели напълно магданозът. Така готовата смес оставяме за минимум 15 минути да си отпочине.

През това време загряваме тиган за палачинки с незалепващо покритие и започваме печенето им, като след изваждане от тигана ги намазваме с масло.

След това измиваме морковите, режем ги на тънки пръчици и ги сваряваме в подсолена вода. По същия начин на тънки пръчици режете бекона, кашкавала и маринованите краставички.

След което идва ред на сглобяването на руладините.

Като вземате една палачинка и в единия край слагате пръчица бекон, кашкавал, морков, маринова краставичка, супена лъжица от сладката царевица и резенче пушено сирене.

След което сгъвате палачинката на руло и я слагате в тава, така процедирате и с останалите солени палачинки. И накрая заливаме всичко със сос бешамел и печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Соса приготвяме по следния начин.

В касерола загряваме 50 г от маслото и запържваме брашното до златисто. След което отдръпваме касеролата от огъня и при непрекъснато и енергично бъркане добавяме 1/3 от млякото, връщаме на котлона и продължаваме да бъркаме до леко сгъстяване, повтаряме процедурата отново до изчерпване на количеството мляко, след което подправяме със солта, черния пипер и индийското орехче и монтираме соса със останалите 50 г масло, което е добре да бъде охладено.

Палачинковите руладини със сос бешамел се поднасят с част от бешамела и наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: