Начин на приготвяне
От прясното мляко, брашното, яйцата, магданоза, солта и захарта в голяма купа забъркваме сместа за палачинките, като с пасатор си помагаме, за да се смели напълно магданозът. Така готовата смес оставяме за минимум 15 минути да си отпочине.
През това време загряваме тиган за палачинки с незалепващо покритие и започваме печенето им, като след изваждане от тигана ги намазваме с масло.
След това измиваме морковите, режем ги на тънки пръчици и ги сваряваме в подсолена вода. По същия начин на тънки пръчици режете бекона, кашкавала и маринованите краставички.
След което идва ред на сглобяването на руладините.
Като вземате една палачинка и в единия край слагате пръчица бекон, кашкавал, морков, маринова краставичка, супена лъжица от сладката царевица и резенче пушено сирене.
След което сгъвате палачинката на руло и я слагате в тава, така процедирате и с останалите солени палачинки. И накрая заливаме всичко със сос бешамел и печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Соса приготвяме по следния начин.
В касерола загряваме 50 г от маслото и запържваме брашното до златисто. След което отдръпваме касеролата от огъня и при непрекъснато и енергично бъркане добавяме 1/3 от млякото, връщаме на котлона и продължаваме да бъркаме до леко сгъстяване, повтаряме процедурата отново до изчерпване на количеството мляко, след което подправяме със солта, черния пипер и индийското орехче и монтираме соса със останалите 50 г масло, което е добре да бъде охладено.
Палачинковите руладини със сос бешамел се поднасят с част от бешамела и наситнен магданоз.