Талиатели с манатарки

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
308
3k
831
704
26/10/2020
"Не заменяме тази рецепта за талиатели с манатарки за нищо - щом ги опитате, ще разберете защо"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо885
  • Преглеждания за месеца607
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • талиатели - 500 г (най - добре прясна паста)
  • Крем от гъби
  • манатарки - 400 г (или други гъби на вкус)
  • мляко - 300 мл
  • масло - 25 г
  • брашно - 30 г
  • пармезан - 40 г настърган (или грана)
  • мащерка - на вкус или магданоз
  • чесън - 1 скилидка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Талиателите с манатарки са много вкусно есенно първо ястие, истинско удоволствие за феновете на тази гъба. Талиатели от прясна паста са идеални за този вкусен крем без добавяне на сметана.

Не пропускайте това специално ястие, което се приготвя за няколко минути и е идеално да се насладите на обяд със семейството или в компанията на приятелите си, успехът е гарантиран по всеки повод.

За приготвянето на талиатели с манатарки, трябва да започнете от гъбите, които ще бъдат внимателно почистени, така че да се елиминират остатъците от почва по повърхността им и след това се нарязват на филийки.

След това вземете голям тиган и добавете масло, загрейте го заедно с цялата скилидка чесън, така че да я премахнете лесно, когато ароматизира маслото.

Добавете гъбите и ги оставете да се задушат на силен огън. Подправете със сол и черен пипер и гответе около 5 минути заедно с листенца прясна мащерка.

Когато гъбите са меки и сготвени, извадете малко повече от половината от тях от тигана. Пасирайте отделените манатарки с пасатор, като добавите няколко супени лъжици настъргано сирене, така че да се получи кремообразен сос. После ще добавите пасираните гъби към млечния сос.

Пригответе соса с мляко, като разтопите маслото, след това добавете брашното и разбъркайте, докато образува крем без бучки. След това добавете млякото, като го добавяте по малко, докато разбърквате.

Гответе соса за паста на слаб огън, докато стане крем. В този момент добавете сотираните гъби, пасираните гъби още малко настъргано сирене, ако желаете, щипка индийско орехче, сол и черен пипер.

Пригответе талиателите в обилна подсолена вода и подправете с приготвения гъбен сос. Ако искате, поръсете още настъргано сирене и веднага поднесете горещите и кремообразни талиатели.

По желание поднесете с тънко резенче контра филе, предварително сготвено на тиган за 2-3 минути и поставено върху пастата с манатарки.

Избрах този вариант, защото ястието е много диетично- за някой от нас!

Или си хапнете само талиатели със сос от манатарки.

Насладете се!

Иноксов гевгир конус 16 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксов гевгир конус 16 см
8.24 лв.
6.34 лв.
Виж ››

Този конусовиден гевгир ще ви помогне да измиете всички продукти, необходими за приготвянето на желаното ястие. Гевгирът има дълга дръжка, която съдейства за по-лесно боравене с него.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
26.10.2020 18:00
прекрасна идея за паста за вечеря
0
0