Лесна желирана торта

ЛюбоБЛюбоБ
Новак
225
Лесна желирана торта1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Тайничко ще ходите до хладилника, за да си хапвате отново и отново от желираната торта"

Необходими Продукти

  • пандишпан - 300 г
  • сметана - 500 г
  • желатин - 1 ч.л.
  • ягоди
  • киви
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте желатина с половин чаша студена вода за 30 минути.

През това време разбийте сметана със захарта.

След като изтече половин час, сложете желатина на котлона, докато се разтвори напълно, но не допускайте да заври.

Прибавете го към сметаната, бъркайки непрекъснато. Застелете дълбок съд с найлоново фолио. На дъното сложете ягоди, киви и натрошен пандишпан на няколко реда.

Най-отгоре залейте със сметаната и желатина.

Оставете лесната сметанова торта в хладилника поне 2 часа.

Извадете лесна желирана торта и го обърнете в друг съд за поднасяне.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: