Начин на приготвяне
Бисквитите ги натрошавам в голяма купа, след това вземам захарта и сметаната, разбивам с миксер, след това прибавям орехите и обърквам с лъжица.
Бисквитите се слагат в тава (от тези с щипките, които се отварят) добре наредени като блат. Отгоре се заливат с подсладената сметана и орехи и хубаво се заглаждат.
Внимателно се вадят плодчетата от компота и се нареждат отгоре върху сметаната. Слага с се в хладилника за около 40 минути да стегне. През това време се прави желирането.
Желатинът се разтваря в сока от компота и се оставя за 15 минути, след това се загрява до пълното му разтваряне. След това се изстудява сиропът и се вади тортата от хладилника.
Залива се със сока от желатин и се слага за 1 час да стегне. Вади се от хладилника и се сваля отстрани формата с щипката за печене върху поднос.
Коментари