Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем.
Добавете кондензираното мляко.
Пресейте брашното с бакпулвера и ги прибавете към сместа. Разбъркайте внимателно с шпатула.
Намажете тавичка с меко масло.
Нарежете шоколада на дребни парчета.
Обелете крушата и я нарежете на тънки резени.
Прехвърлете кексовата смес в тавата и поръсете нарязания шоколад.
Върху меко наредете парчетата круша. По време на печенето шоколада и резените круша ще потънат в сместа.
Поръсете сладкиша с филиран бадем и сложете да се пече на 170 градуса с вентилатор за 35 минути до суха клечка.
По средата на печенето на кекса с кондензирано мляко и круши сложих лист алуминиево фолио, за да не прегори.