Есенен крем с кестени

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Есенен крем с кестени
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Есенният крем с кестени е една от причините да обичаме есента и да я чакаме с нетърпение"

Необходими Продукти

  • кестени - 60 г сварени или печени, обелени
  • круша - 1 бр. мека, добре узряла
  • орехи - 40 г накълцани на ситно
  • прясно мляко - 220 мл
  • краве масло - 20 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • шоколад - 200 г за разтапяне 50% какао
  • ром - 1 капачка, тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с прясното мляко. Към тях нарежете маслото на парченца, а шоколада натрошете. Обелете и нарежете крушата на много ситни парченца или смелете. Тя не трябва да е много голяма (около 70 г, когато е обелена и почистена). Сложете и нея към всичко останало.

Сипете в подходящ съд и бъркайте на водна баня 8-10 минути при 70 градуса температура.

Към получената хомогенна смес добавете рома, орехите, ситно накълцани и кестените - смлени.

На този етап сместа е течна, но това да не ви притеснява, защото после ще стегне. Ако все пак искате да сгъстите още, може да варите на водна баня още време или на котлона при ниска температура. Смлените кестени и орехи също допринасят за плътността на шоколадовия крем.

Разсипете есенния крем с кестени в 4 малки купички или чашки и когато изстине, приберете в хладилник, за да се втвърди и стане чудесен с дъх на есен.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: