Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Есенен сладкиш с кестени

Есенен сладкиш с кестени

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Есенен сладкиш с кестени
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Насладете се на есента и нейните бижута с този прекрасен сладкиш с кестени"

Необходими Продукти

  • юфка - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кестени - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете кестените за 20 минути момента на завиране на водата.

Щом времето мине, изключете котлона, но оставете съда затворен за още 30 мин.

След това ги прецедете и обелете. Не е нужно да се стараете да се обели цялата ядки, така или иначе след това ги начупете на парчета. Отделете ги в купа.

Яйцата заедно със захарта разбийте на пяна. Към тях добавете и прясното мляко.

В тавичката за сладкиша с кестени намажете с половината от маслото. Отгоре подредете половения пакет юфка.

Следва ред добавете натрошените кестени и отново юфка.

На финала наредете и останалото масло нарязано на парчета.

Залейте сладкиша с яйчената смес.

Сложете есенния сладкиш с кестени във фурната и изпечете до златисто на 160 градуса.

Ориентировъчно за около половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: